Varnsdorf: Dotační program města 2022 - Podpořeno bylo 88 žádostí

08.03.2022 16:02 | Tisková zpráva

Na základě přijatých žádostí proběhlo jednání dotační komise, která projekty podpořila částkou téměř půl druhého milionu korun. O přidělení dotací rozhodla Rada města Varnsdorf.

Varnsdorf: Dotační program města 2022 - Podpořeno bylo 88 žádostí
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Dotační program města Varnsdorf je určen jako finanční podpora formou neinvestiční dotace na podporu kulturní, sportovní a další činnosti dětí, mládeže a pro širokou veřejnost. Slouží jako zájem města pro zdravé využívání volného času občanů, k obohacení kulturního a sportovního života ve městě, ke zvýšení vzdělávání a estetického cítění a jako účinná forma prevence kriminality.

Město Varnsdorf v letošním roce podpořilo 88 žádostí v celkové výši 1 479 078 korun. V oblasti kultury a vzdělávání bylo podpořeno 29 žádostí, v oblasti tělovýchovy a sportu 45 žádostí a 14 žádostí v sociální a zdravotní oblasti. Pět žádostí nebylo na základě nízkého bodového hodnocení podpořeno.

Žádosti hodnotila pětičlenná komise ve složení Ladislava Křížová, Alena Smetanová, Ilona Martinovská, Miloš Kostlán a Jan Šišulák. Hodnocení žádostí bylo prováděno anonymně na základě bodového systému podle stanovených kritérií. Členové komise se při hodnocení zaměřili na obsahové zpracování žádostí, přiměřenost a hospodárnost rozpočtu projektu, finanční spoluúčast vlastní nebo jiných partnerů, účel projektu, cílovou skupinu, zaměření projektu a jeho přínos a význam v dané oblasti.

V případě podjatosti vůči některé žádosti se člen komise vzdal písemným prohlášením, aniž by bylo ovlivněno hodnocení žádostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …