Varnsdorf: Vzácná návštěva, do Varnsdorfu přijel indický velvyslanec

20.09.2021 21:21 | Tisková zpráva

Jeho Excelence Hemant H. Kotalwar, indický velvyslanec, navštívil Varnsdorf.

Varnsdorf: Vzácná návštěva, do Varnsdorfu přijel indický velvyslanec
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Velvyslance, jenž přijel v doprovodu s atašé Abhijit Chakraborty, přivítalo na radnici vedení města v čele se starostou Rolandem Sollochem. Během hodinového rozhovoru se dotkli témat textilního a strojírenského průmyslu, ekonomiky, historie Varnsdorfu, školství, ale také sportu. Hosty setkání byli zároveň zástupci místního fotbalového klubu a Abneet Bharti se svým agentem. Bharti je totiž jediný Ind hrající profesionálně fotbal mimo svou domovinu. „Národním sportem v Indii je kriket, nicméně fotbal je na vzestupu. Velice mě těší, že se Abneetovi daří a dělá naší zemi dobré jméno v Evropě. Děkuji mu a přeji hodně štěstí v kariéře,“ řekl Kotalwar.

Program pokračoval zastávkou ve společnosti TOS Varnsdorf, kde se velvyslanec seznámil s historií i současností firmy, která je předním světovým výrobcem obráběcích strojů se specializací na výrobu horizontálních frézovacích a vyvrtávacích strojů a obráběcích center. Nechyběla ani prohlídka před lety otevřené firemní školy a montážní haly, která je v současnosti plná strojů do Číny, Běloruska, Francie a České republiky. Na závěr návštěvy Varnsdorfu proběhl společný oběd v pivovaru Kocour.

Jeho Excelence Hemant H. Kotalwar se své funkce ujal loni na podzim. V minulosti působil jako zástupce velvyslance na ambasádě v Rijádu v Saudské Arábii nebo vrchní ředitel Sekretariátu Národní bezpečnostní rady v Dillí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…