Ve Zlíně si připomněli den vzniku Československa

28.10.2017 13:45

Zástupci města Zlína, Zlínského kraje, Armády ČR, vojenských veteránů, městské i státní policie či hasičů v pátek 27. října, uctili památku prvního československého prezidenta T. G. Masaryka a tím také sobotní státní svátek Den vzniku samostatného československého státu. Přítomní hosté si na akci také připomněli, jak těžce samostatná republika před 99 lety vznikala.

Ve Zlíně si připomněli den vzniku Československa
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Vznik Československa byl historickým přelomem pro všechny Čechy i Slováky na cestě k národní emancipaci. Na mapě Česka i Slovenska jsou ale místa, která mají důvod k oslavě tohoto data o hodně větší. Jsou to města, která díky novým podmínkám vytvořeným mladým ambiciózním státem mohla neobyčejně vzkvétat, nebo jim dokonce vděčí za svůj vznik. A je to i naše město Zlín, které v době první republiky bylo dějištěm zázraku hospodářského i společenského,“ uvedl při pietním aktu Pavel Stojar, radní města Zlína. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…