Vedení Opavy se setká s občany bojujícími proti sběrnému dvoru

09.01.2012 15:00

Vedení města Opavy obdrželo před koncem loňského roku petici, ve které petenti vyslovují svůj nesouhlas se záměrem vybudovat v Kylešovicích nový sběrný dvůr. Ten zamýšlí město postavit na ulici U Cihelny.

Vedení Opavy se setká s občany bojujícími proti sběrnému dvoru
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Místní obyvatelé s tímto plánem nesouhlasí především kvůli obavám z hluku a znečištění, bezpečnosti dopravy a údajnému estetickému narušení krajiny, obávají se také zvýšeného srocování nepřizpůsobivých osob.

„Já jsem se společně s paní náměstkyní Brady již s iniciátory petice několikrát kontaktoval a při telefonickém i ústním rozhovoru se snažil vysvětlit, že při výstavbě počítáme s takovými opatřeními, aby byly případné negativní jevy minimalizovány,“ uvedl náměstek primátora Dalibor Halátek.

U sběrného dvora město konkrétně počítá s vybudováním pásu ochranné zeleně, který zamezí hluku i případné prašnosti.

„My samozřejmě vnímáme veškeré připomínky ze strany petentů, projekt ještě není definitivní a některé věci se tedy určitě dají přizpůsobit k oboustranné spokojenosti,“ dodal Halátek.

Představitelé vedení města zorganizuje veřejné projednání projektu, které proběhne 31. ledna v 16 hodin v jídelně ZŠ Opava-Kylešovice, kde se budou snažit znovu místní obyvatele přesvědčit, že jsou jejich obavy z výstavby sběrového dvora skutečně neopodstatněné. Na programu bude celkové představení projektu, rozsah fungování a možný časový harmonogram sběrného dvora i debata o možnostech zmírnění případných negativních vlivů na obyvatele bydlící v jeho těsném sousedství.

Lada Dobrovolná
 Tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…