Vimperská hasičská zbrojnice se dočká obnovy

07.09.2017 10:03

V posledním srpnovém týdnu byly zahájeny práce na stavební obnově obvodového pláště objektu hasičské zbrojnice v Kaplířově ulici ve Vimperku.

Vimperská hasičská zbrojnice se dočká obnovy
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Veřejnost si zde v uplynulých letech mohla povšimnout špatného a po opravě volajícího stavu fasády, avšak opravu či výměnu si s ohledem na své stáří i míru poškození dlouhodobě působícími povětrnostními vlivy vyžádají také okapové žlaby a svody, okna, dřevěné okenice či dveře a garážová vrata.  Veškeré nutné úpravy, výměny a opravy budou po svém provedení završeny opatřením fasády hasičské zbrojnice novým fasádním nátěrem.

Práce za 399.392,-Kč vč.DPH pro město zajišťuje stavební firma TVInvest,s.r.o., Vlachovo Březí a podle všech předpokladů by stavba měla být dokončena do konce září. Projekt obnovy pláště hasičské zbrojnice Vimperk byl úspěšně využit pro podání žádosti o dotaci Jihočeského kraje a město Vimperk na realizaci této akce získalo dotaci z dotačního programu Neinvestiční dotace pro jednotky SDH obcí Jihočeského kraje ve výši 100.000,-Kč.

Dotační podpora Jihočeského kraje je ve vztahu k realizované obnově vimperské hasičské zbrojnice velmi významná. Její získání bylo totiž vzhledem k jiným investičním prioritám města podmínkou pro možnost vyčlenění nutného finančního podílu z letošního městského rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.