Virtuální kavárna: Vysokorychlostní trať a město Jihlava

16.09.2021 12:03 | Tisková zpráva

Podzimní sérii virtuálních kaváren otevře v pondělí 20. září 2021 diskuze o přínosech či případných negativech vysokorychlostní železniční trati vedené blízko Jihlavy. Město Jihlava pokračuje v projektu oblíbených virtuálních kaváren, ve kterých se může kdokoli připojit do debaty z domova, z kanceláře nebo odkudkoli z telefonu či tabletu.

Virtuální kavárna: Vysokorychlostní trať a město Jihlava
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Státem plánovaná vysokorychlostní železniční trať povede přes Vysočinu. Doposud se v územním plánu počítá se severní trasou, která by Jihlavu míjela. Záměrem města Jihlavy a Kraje Vysočina však je prosadit zastávku v Jihlavě-Pávově a také připojení vysokorychlostní trati do centrálního nádraží ve městě. Podle vedení města i podle hejtmana Vysočiny to bude mít pro region obrovský socioekonomický přínos. Z Jihlavy do Prahy by cesta trvala asi 50 minut, do Brna 40 minut. Nyní trvá cesta vlakem z Jihlavy do těchto měst přes dvě hodiny.

Projekt vysokorychlostní železniční trati včetně termínů jejího případného dokončení představí Marek Pinkava ze Správy železnic ve virtuální kavárně v pondělí 20. září 2021 od 17:00. Sledovat debatu a případně se i aktivně zapojit do diskuze je možné v reálném čase ZDE. Záznam kavárny bude dostupný také ZDE.

Příští virtuální kavárna bude spojená s přímou diskuzí s veřejností a to ve středu 29. 9. od 17:00. Tématem této besedy bude bezpečnostní situace v Jihlavě. S veřejností bude za dva týdny online i prezenčně v gotickém sále debatovat primátorka Jihlavy Karolína Koubová, radní Daniel Škarka a další hosté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…