Vsetín: Díky dotacím stojí sběrný dvůr a opravují se školy

12.08.2011 11:20

Bezmála dvě stě milionů korun už se podařilo Vsetínu získat z evropských fondů během posledních tří a půl let. Město mohlo či může díky dotacím postavit sběrný dvůr i závod na zpracování biologického odpadu, zrekonstruovat školy či nasnímkovat domy a zachytit tak případné úniky tepla.

Vsetín: Díky dotacím stojí sběrný dvůr a opravují se školy

S celkem dvaceti různými projekty uspěla radnice v šesti operačních programech - Integrovaný operační program, Lidské zdroje a zaměstnanost, Životní prostředí, ROP NUTS II Střední Morava, OP přeshraniční spolupráce SR - ČR i Norské fondy. Taková je zatím statistika stávajícího programovacího období Evropské unie, které začalo v roce 2007 a skončí za dva roky.

„Když sečteme sumy celkových nákladů u projektů, na které Vsetín získal evropskou dotaci, dostaneme se na částku 215 284 126 Kč. To v ní ještě nejsou započteny projekty bytových domů realizované pouze díky tomu, že má město Vsetín zpracovaný Integrovaný plán rozvoje města," upřesnila starostka Iveta Táborská. „Samozřejmě je vždycky co zlepšovat. Jsem však přesvědčena, že si Vsetín nevede při získávání dotací i ve srovnání s jinými městy vůbec špatně, ba naopak," dodala starostka.

Vysvětlila, že ne do všech vyhlášených dotačních výzev se může Vsetín přihlásit. Některé tituly jsou totiž určeny jen vyjmenovaným obcím. Vsetín se také nehlásí do projektů, které už ve městě realizovány jsou. Například do budování cyklostezek.

Všechny doposud schválené projekty EU 2007 - 2013 pro město Vsetín s dotací jsou uvedeny v přiložené tabulce.

Marie Šidlová

Tisková mluvčí MěÚ Vsetín

Další zprávy ze Vsetína čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…