Vsetín: Do konce února můžete žádat o dotaci na obnovu staveb v centru

05.02.2020 19:35

Během února mohou majitelé nemovitostí ve vybraných lokalitách v centru Vsetína žádat o finanční dotaci například na opravu fasády, zateplení či nových oken nebo dveří.

Vsetín: Do konce února můžete žádat o dotaci na obnovu staveb v centru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Cílem Programu na obnovu staveb je podpořit obnovu a opravy staveb v centru města, konkrétně na Dolním náměstí, Horním městě a Smetanově ulici. Program se týká i nemovitostí, které nejsou památkově chráněny, ale jsou součástí zástavby centra města,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička.

Celková částka, o kterou budou moci zájemci žádat, je 400 tisíc korun. Žadatel může být jak fyzická, tak i právnická osoba, která je vlastníkem nemovitosti ve vybrané části města.

Podporovány budou opravy fasád, zateplení, nátěry, výměna výplní otvorů a restaurování kulturních památek nebo jejich částí.

Žádosti mohou zájemci odesílat od 3. února. Uzávěrka pro odevzdání žádostí je 28. února. O poskytnutí dotací následně rozhodne zastupitelstvo města nejpozději do konce června.

Bližší informace získáte na webu města pod odkazem „Hospodaření, Dotace, Obnova staveb“, kde je i mapa oblastí, kterých se podpora města týká, nebo na Odboru školství a kultury městského úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…