Vsetín: Hráče pétanque Na Lapači ochrání slunečník

11.05.2021 12:03

Hřiště na pétanque, které provozuje Vsetínská sportovní, s. r. o. v blízkosti zimního stadionu Na Lapači, se v průběhu května dočká vylepšení. Město do stavebních úprav investuje přes 300 tisíc korun bez DPH.

Vsetín: Hráče pétanque Na Lapači ochrání slunečník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Hřiště pro pétanque je před zimním stadionem umístěno už několik let. Přístupné je široké veřejnosti, ale využívají jej hlavně senioři. Vsetínská sportovní, s. r. o. pro ně dokonce každoročně pořádá turnaj, nad nímž pravidelně přebírá záštitu starosta Jiří Růžička.

Samotné hřiště už však jeví známky opotřebení, a proto se radnice rozhodla investovat do jeho zvelebení. Hrací plochu budou nově lemovat dřevěné akátové obrubníky a příjemnější pro hráče bude i zázemí. Postaven bude chodníček vedoucí z nedaleké přístupové cesty k zimnímu stadionu, přibydou zpevněné plochy ze zámkové dlažby, na nichž budou stát čtyři lavičky, nebude chybět ani stojan na kola, odpadkový koš a informační tabule.

Novinkou se stane velký slunečník a oplocení hřiště včetně jeho zázemí 1,25 metru vysokým plůtkem. Stavební práce zhotovitelská firma zahájila 10. května a dokončit by je měla dokončit na přelomu května a června. Po následném osazení mobiliáře bude hřiště připraveno k využívání.

Anketa

Chcete, aby vás hospodský či restauratér obsloužil bez testu na covid?

77%
14%
hlasovalo: 11873 lidí

„Jeho provoz bude i nadále zajišťovat Vsetínská sportovní, která také na objednání umožní zapůjčení pomůcek nutných ke hře,“ uvedl místostarosta pro sport a zároveň jednatel Vsetínské sportovní Tomáš Pifka s tím, že instalace oplocení by měla eliminovat přítomnost lidí popíjejících alkohol či kouřících na lavičkách u hřiště, což bylo v minulosti častým nešvarem. „Uvnitř oploceného sportoviště jsou tyto činnosti zakázány a dodržování provozního řádu bude kontrolovat městská policie,“ upozornil Pifka.

Opravu a zvelebení hřiště pro pétanque vítá i místostarostka Simona Hlaváčová, která má v gesci sociální oblast a zapojuje se i do činnosti seniorských organizací.

„Toto hřiště využívá mnoho seniorů, pro něž je pétanque vhodnou sportovní činností a příležitostí k setkávání, které po dokončení oprav už snad bude opět možné. Mají dokonce několik týmů, které se mezi sebou utkávají. Nové úpravy nejen jim, ale i ostatním zájemcům, tento druh společenské hry, zpříjemní. Jsem ráda, že se na návrhu hřiště podíleli sami senioři a podařilo se nám vyřešit jak opravu potřebného zázemí, tak i zabezpečení celého prostoru. Částka 300 tisíc korun na opravu bude uvolněna z rozpočtu města,“ řekla Hlaváčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…