Vsetín: Na Vsackém Cábu slouží k úpravě stop nová rolba

11.02.2021 12:03

Sdružení Valašsko-Horní Vsacko (SVHV), jehož členy jsou obce ležící v údolí Horního Vsacka od Vsetína až po Velké Karlovice, zakoupilo pro zajištění lepších podmínek milovníkům běžeckého lyžování novou rolbu.

Vsetín: Na Vsackém Cábu slouží k úpravě stop nová rolba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

K údržbě běžeckých stop na hřebenech Vsetínských Beskyd či Javorníků, ale také v údolí Horního Vsacka, nyní používá SVHV čtyři rolby a jeden skútr. Vozový park rozšířila v lednu nová rolba v hodnotě téměř tři miliony korun, kterou z poloviny financovalo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

„Nově zakoupený stroj slouží k úpravě stop v okolí obcí Zděchov, Hovězí a Huslenky směrem k Pulčínu, tedy k sousednímu mikroregionu Hornolidečsko,“ vysvětlila vedoucí kanceláře SVHV Helena Volková. „Díky rozšíření vozového parku mohlo SVHV provést v rámci své působnosti přesuny techniky tak, že na horském hotelu Vsacký Cáb, odkud se upravují běžecké stopy od Soláně až ke Vsetínu, byla přemístěna jiná zánovní rolba. Ta nahradila více než dvacet let starý stroj, který je nyní k dispozici pro úpravu stop v údolí Horního Vsacka,“ doplnil místostarosta Tomáš Pifka, který v SVHV zastupuje město Vsetín.

Majitel horského hotelu Vsacký Cáb Igor Levč si zánovní rolbu, kterou v terénu spolu s kolegy obsluhuje, pochvaluje. „Běžkaři to na stopách poznají. Nová rolba má totiž lepší frézu, dva stopovače a výkonnější motor. A z hlediska pracovního komfortu jde oproti staré rolbě o velkou změna k lepšímu. Je to jako srovnávat starou škodovku s novou Fabií,“ uvedl Levč s tím, že pro běžkaře jsou touto rolbou pravidelně upravovány stopy od Vsetína přes Dušnou, Cáb a po Beskydské magistrále až k Soláni. Z něj až k Bumbálce a „Tabulím“ upravuje stopu další rolba v majetku SVHV. Navazující úsek Beskydské magistrály až k Bílému kříži je pak ve správě Moravskoslezského kraje. „Tuto páteřní infrastrukturu do uceleného komplexu vhodně doplňují běžecké okruhy v okolí Vsackého Cábu a Valašské Bystřice,“ dodal na závěr Levč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…