Vsetín: Poplatky přes Portál občana lze platit za celou rodinu

22.05.2022 20:33 | Tisková zpráva

Prostřednictvím nového Portálu občana lze po sloučení variabilních symbolů v evidenci plateb uhradit poplatky za odpad pro všechny členy rodiny najednou. Sloučení variabilních symbolů vyřídíte na finančním odboru vsetínské radnice.

Vsetín: Poplatky přes Portál občana lze platit za celou rodinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Po zprovoznění nové on-line platební platformy Portál občana, do kterého se lze přihlásit na titulní straně městského webu, se množí dotazy od občanů, zda je možné, aby jeden člen rodiny platil poplatky za komunální odpad přes tento systém i za své blízké. „V evidenci poplatku za komunální odpad jsou již sloučeny pod jednoho plátce (pod jeden variabilní symbol) rodiny, které historicky při zavedení poplatku vyplnily řádně ohlášení k poplatkové povinnosti. Poplatníci, kteří tento úkon neprovedli, byli následně zavedeni do evidence plateb na samostatné variabilní symboly. Výjimkou jsou pouze nezletilé děti, které jsou vždy přiřazeny k zákonnému zástupci,“ přiblížila vedoucí oddělení správy místních poplatků z finančního odboru vsetínské radnice Martina Čermáková a pokračovala: „Pokud chtějí poplatníci dodatečně sloučit pod jednoho plátce, tedy více osob pod jeden variabilní symbol, aby šlo hradit poplatek jednou osobou, je nutné  kontaktovat správce poplatku na finančním odboru městského úřadu s žádostí o spojení variabilních symbolů a rozhodnout se, kdo bude za rodinu plátcem poplatku.“

Připomínáme, že pro úhrady prostřednictvím Portálu občana je potřeba mít zřízenou identitu občana. „Sloučení poplatníků lze aplikovat pouze v případě, že nikdo z poplatníků nedluží poplatky za uplynulé roky,“ upozornila Čermáková.

Provést sloučení poplatníků či získat více informací můžete na finančním odboru městského úřadu, 2. parto, kancelář číslo 206 u Lucie Čížkové, tel. č.: 571 491 514, e-mail: lucie.cizkova@mestovsetin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…