Vsetín: Radní rozhodli nerušit byt a nabídnout jej potřebným profesím

11.02.2020 13:13

V budově základní školy na Sychrově se v minulém roce uvolnil městský byt. Radnice se rozhodla tyto prostory ponechat svému účelu a poslala nabídku pedagogům. Město Vsetín se potýká s nedostatkem pedagogických pracovníků a pomocí nabídky bytů chce tento problém řešit.

Vsetín: Radní rozhodli nerušit byt a nabídnout jej potřebným profesím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Město Vsetín má přes 500 městských bytů, některé mají své určení jako například byty pro seniory, startovací byty pro mladé lidi a novomanžele, sociální či byty nezbytných služeb nebo obecné městské byty.

„Nemovitost ve škole byla evidována jako městský byt zařazený do kategorie bydlení pro pedagogy a další zaměstnance školských zařízení,“ sdělila místostarostka Simona Hlaváčová, jenž má bytovou oblast v kompetenci, a dodala: „Pro profese, kterých je ve městě nedostatek, máme ve Vsetíně 3 byty ve školních budovách a 36 bytů ve věžovém domě, které jsou přiděleny zejména lékařům, zdravotním sestrám, ti obývají celou polovinu bytů. Nově schválený byt byl přidělen pedagogickému pracovníkovi, jenž do našeho města dojížděl, a musel tak absolvovat denně přes 60 km.“

Ředitelé škol vítají snahu radnice pomoci řešit situaci s nedostatkem učitelů, stejně jako vedení nemocnice, která více než pět let využívá spolupráce s městem při ubytování lékařů a zdravotních sester.

Více informací: Jana Raszková, tel. 733 784 006

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…