Vsetín: Radní se zabývali regenerací sídliště Rybníky

18.09.2021 17:02 | Tisková zpráva

Na svém zářijovém zasedání se vsetínští radní zabývali hned dvěma peticemi, které zaslali na radnici občané kvůli plánované regeneraci sídliště Rybníky. Revitalizací Rybníků se budou zabývat i zastupitelé.

Vsetín: Radní se zabývali regenerací sídliště Rybníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

První z petic odmítla parkovací dům na ulici Na Rovině a požadovala místo něj zachovat dětské hřiště a městskou zeleň. „Vzhledem k nesouhlasu místních jsme již dříve rozhodli, že se na zmíněném místě parkovací dům ani parkoviště stavět nebudou, dojde k rekonstrukci stávajícího hřiště se zachováním zeleně,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Druhá z petic, „Petice za změnu projektové dokumentace Regenerace sídliště Rybníky“, kterou podepsalo 242 občanů, žádá změny v projektové dokumentaci. Nesouhlasí například s navýšením počtu parkovacích míst a požaduje, aby projektanti vzali v potaz klimatické změny a zachovali v sídlišti co nejvíce zeleně.

„Je potřeba říct, že zpracování projektové dokumentace je stále v procesu. Momentálně projektanti pracují na studii regenerace, ze které následně vznikne projektová dokumentace potřebná k získání stavebního povolení. Záměr zvýšení počtu parkovacích míst vychází ze žádostí občanů a ze současného neutěšeného stavu parkování. Při nedávném průzkumu v sídlišti bylo zjištěno, že více než tři stovky vozidel parkovaly mimo vyhrazená parkovací místa a dalších sto automobilů parkovalo v rozporu s platnými předpisy. Je tedy zřejmé, že parkování na Rybníkách je významným problémem, který musíme řešit,“ dodal starosta Růžička a pokračoval: „Co se týče zeleně, v rámci projektu je zpracován dendrologický posudek, který hodnotí zdravotní stav současných stromů. Z posudku vyplynulo, že některé stromy jsou ve velmi špatném stavu a ohrožují okolí, proto budou zkáceny. Projekt řeší také výsadbu nových stromů.“

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72192 lidí

Vsetínská radnice začala připravovat regeneraci Rybníků v roce 2017, kdy proběhlo dotazníkové šetření v místních domácnostech. To zjišťovalo názory, potřeby a požadavky obyvatel na veřejné prostranství v okolí jejich bydliště. Získané poznatky byly projektanty zapracovány do studie, která byla občanům představena v roce 2017. Další veřejné projednání studie regenerace sídliště se konalo letos v červnu v Alcedu a účastníci se seznámili se změnami, které vzešly z připomínek z minulého setkání. K této podobě studie se mohla veřejnost vyjádřit do konce července.

Radnice více než tři desítky zaslaných připomínek předala projektantům, kteří zhodnotí možnost proveditelnosti a případně je do projektu zapracují. Regenerací sídliště Rybníky se budou zabývat i vsetínští zastupitelé, kteří budou projednávat tento bod svém zasedání 22. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…