Vsetín: Radnice řeší stav mostů ve městě

09.02.2020 18:38

Radnice se zabývá špatným technickým stavem mostu pro pěší přes řeku Bečvu u Střední průmyslové školy strojnické Vsetín. Ten je spojnicí ulic Sušilova a Pod Pecníkem, kterou využívá řada lidí k cestě z centra města do Luhu či na Ohradu. V těchto dnech probíhají jednání s projektantem, který předloží návrhy dalšího postupu. Město však řeší i nutné úpravy a opravy dalších mostů, jež jsou v jeho majetku.

Vsetín: Radnice řeší stav mostů ve městě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Lávka přes Bečvu u průmyslovky byla postavena v roce 1970 a od té doby se zatím neuskutečnila její žádná velká oprava. „Mostní prohlídky v závěru loňského roku ukázaly, že lávka není v dobré kondici. Intenzivně proto hledáme řešení. Na pracovním jednání nám projektant nastínil několik možností. Ve hře je kompletní rekonstrukce, ale i demolice a stavba zcela nového mostu,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička s tím, že po zvážení všech faktů nechá radnice vypracovat projektovou dokumentaci rekonstrukce či nového mostu. Cílem bude aktuální nevyhovující situaci co nejdříve vyřešit.

Město Vsetín se na svém území stará o celkem 71 mostů a lávek, které každoročně prochází kontrolou v podobě mostních prohlídek. Ty poslední u některých z nich odhalily závady, jež je nutno co nejdříve odstranit. „Už na jaře se tak uskuteční úprava bývalého železničního mostu přes Bečvu u nemocnice, v průběhu roku pak stavba nového mostu v místní části Červenka. Také u dalších několika mostů musíme přijmout technická opatření, abychom zajistili bezpečný provoz, jako například snížení tonáže či zúžení vozovky,“ přiblížil starosta Růžička.

Radnice se zároveň intenzivně zabývá řešením nevyhovujícího technického stavu malého nadjezdu mezi Trávníky a Rybníky, který musel být v závěru loňského roku uzavřen. „U tohoto mostu čekáme na další detailní mostní prohlídku, následně budeme pracovat na opatření, jak dočasně most zprovoznit alespoň pro chodce a osobní vozy,“ uzavřel Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…