Vsetín: Stadion na Ohradě nejen fotbalový

28.01.2020 17:58

Dle zastupiteli schválené koncepce sportovišť hodlá město Vsetín využít fotbalový (v minulosti spartakiádní) stadion na Ohradě, který však musí nejprve zrekonstruovat. Kromě obnovy travnatého hřiště, jež budou využívat fotbalisté, zde najde moderní zázemí i atletika a hasičský sport. Do konce roku 2020 je V PLÁNU zpracovat projektovou dokumentaci k rekonstrukci, samotné stavební práce by mohly začít v roce 2021.

Vsetín: Stadion na Ohradě nejen fotbalový
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Město koupilo fotbalový stadion na Ohradě od TJ MEZ v roce 2017 za 10 milionů korun, o čemž tehdy rozhodli zastupitelé 18 hlasy z 20 přítomných. Sportoviště v té době již neplnilo svou funkci a bylo využíváno pouze sporadicky. Pro budoucí rozvoj sportu byl ale tento pozemek strategickým z hlediska snahy radnice zachovat v této části města infrastrukturu určenou právě sportovcům. Ve vlastnictví TJ MEZ zůstala pouze zastřešená tribuna, v níž je provozována ubytovna a restaurace.

Samotná travnatá plocha byla po řadu let nevyužívaná, a město se proto rozhodlo toto sportoviště zachránit a vtisknout mu novou moderní podobu. Počítá proto s celkovou rekonstrukcí stadionu včetně potřebného zázemí. „Vedení města již dlouho pociťuje absenci sportoviště určeného pro atletiku. A právě těmto sportovním odvětvím, tedy atletice a fotbalu by měla připravovaná rekonstrukce přinést nové prostory pro jejich činnost. Nezapomněli jsme však ani na hasiče,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

V rámci rekonstrukce by mělo dojít k obnově travnatého fotbalového hřiště včetně systému zavlažování, výstavbě 400metrového atletického oválu a sektorů pro skok do dálky, vrh koulí a skok do výšky. Přibýt by měla i tréninková plocha pro hasičský sport. Radnice rovněž počítá s odstraněním poškozených betonových ochozů. Zachován by měl ale být vyvýšený val. Plánuje se také stavba kryté tribuny se zázemím pro sportovce.

Už loni proběhl geotechnický průzkum celého území stadionu a byla zpracována studie jeho nového vzhledu. V závěru roku 2019 byl na základě veřejné soutěže vybrán zhotovitel projektové dokumentace na rekonstrukci sportoviště. Se samotnou realizací stavby by se mělo začít v roce 2021. „Vzhledem k přepokládané finanční náročnosti přestavby bude samozřejmě naší snahou zajistit spolufinancování z dotačních zdrojů státu či Evropské unie,“ přiblížil místostarosta pro sport Tomáš Pifka.

Prioritně se bude město snažit uvést do provozu samotná sportoviště, tribuna se zázemím přijde na řadu později. Do té doby budou mít sportovci šatny v tribuně patřící TJ MEZ Vsetín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…