Vsetín: Sychrov krášlí opravená budova bývalých jeslí

20.11.2015 20:18

Městský objekt bývalých jeslí či družiny na sídlišti Sychrov, v němž nyní sídlí mimo jiné stacionář Naděje či Camino provozované Charitou Vsetín, se dočkal v uplynulých měsících rekonstrukce. Jejím výsledkem je, že budova nyní upoutá svým novým zeleným pláštěm. To ale není zdaleka vše, oprav se zde uskutečnilo více.

Vsetín: Sychrov krášlí opravená budova bývalých jeslí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Objekt čp. 61, který byl postaven v rámci výstavby sychrovského sídliště jako montovaná panelová budova, sloužil v minulosti jako jesle či školní družina. V současné době ji město pronajímá několika neziskovým organizacím i podnikatelským subjektům.

Vzhledem k tomu, že jde o panelovou budovu s rovnou střechou, která měla stará dřevěná okna a netěsnící kovové dveře, její provozní náklady nebyly nijak nízké.

Radnice proto využila možnosti získání dotace z Operačního programu Životní prostředí určeného na snížení energetické náročnosti budov a pustila se na začátku dubna do její rekonstrukce. „V rámci ní jsme provedli zateplení objektu včetně výměny oken a dveří a také rekonstrukci a zateplení střechy,“ přiblížil rozsah prací místostarosta Tomáš Pifka s tím, že budova tak má nyní novou fasádu, na které se zalíbením spočine oko každého kolemjdoucího.

Zhotovitelská firma v rámci smlouvy vyměnila 108 kusů oken a zateplila bezmála 1200 plošných metrů pláště budovy. Celkové náklady rekonstrukce, která byla ukončena na konci září, se vyšplhaly na 5,65 milionu korun, přičemž dotace činila 3,45 milionu korun. Rozdíl mezi těmito částkami uvolnilo ze svého rozpočtu město.

„Těší nás, že tato budova je nyní nejen z estetického hlediska hezká, ale i její provozní náklady by se měly v příštím období výrazně snížit,“ uzavřel místostarosta Tomáš Pifka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…