Vsetín: Vodáci odemkli Bečvu a zahájili letošní sezónu

23.03.2015 18:33 | Zprávy

První jarní den a Světový den vody oslavili vsetínští vodáci v sobotu 21. března tradičním odemykáním řeky Bečvy. Na letošní ročník vyrazili za přítomnosti patrona všech valašských řek, vodníka Bečvocha, už po devatenácté.

Vsetín: Vodáci odemkli Bečvu a zahájili letošní sezónu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Slunečné sobotní dopoledne vodákům přálo, a tak mohli v hojném počtu vyjet letos poprvé na Vsetínskou Bečvu. Mladí vodáci z oddílu vodní turistiky TOM Skorci Vsetín přes zimu poctivě trénovali a tak se na své první vyplutí těšili. Více jak šedesátka vsetínských vodáků převlečených za Vikingy a námořníky připlula společně s vodníkem Bečvochem před budovu městských lázní, kde byly pokřtěny dva dětské kajaky. „Ať všem, kteří v těchto lodích pojedou, slouží štěstí a mají dobrou vodu. Ahój,“ popřál novým kajakům a také vodákům starosta Jiří Čunek. Poté převzal od vodníka Bečvocha klíč k odemknutí řeky Bečvy, nejprve uzamknul sezónu loňskou, a pak odemkl tu letošní. Po odemčení řeky nasedli vodáci do připravených Pálav a kajaků a vypluli na Bečvu. Na rafty museli letos zapomenout, protože nízká hladina vody by jim plout nedovolila. „Museli jsme zkrátit plánovanou trasu z dvaceti a jedenácti kilometrů pouze na dva, ale i ty dají vodákům zabrat. Budou muset provozovat tak zvanou vodní turistiku, což znamená, že v některých místech bude nutné lodě i přenášet,“ posteskla si nad nízkým stavem vody místostarostka Simona Hlaváčová. Vodáci tak při své první letošní jízdě dopluli pouze do Lázků. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…