Vsetín má adaptační strategii ke změnám klimatu

16.05.2022 19:44 | Tisková zpráva

Strategický dokument Adaptační strategie města Vsetína na změnu klimatu schválili na svém dubnovém zasedání zastupitelé.

Vsetín má adaptační strategii ke změnám klimatu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Místostarosta Pavel Bartoň, který má ve své kompetenci životní prostředí, řekl: „Součástí dokumentu je také katalog opatření s příklady dobré praxe a propagační brožura shrnující hlavní zjištění, závěry a do„Adaptační strategie je praktickým dokumentem, který navrhuje možnosti a způsoby postupné adaptace Vsetína na projevy změny klimatu. Její součástí je také akční plán a zásobník projektů. Klimatické změny se týkají nás všech, mezi jejich projevy patří mimo jiné například přívalové deště, vysoké teploty, či extrémní sucho. Nyní máme k dispozici konkrétní náměty, jak ve městě těmto problémům čelit,“poručení pro město Vsetín. S těmi budeme dále pracovat, mimo jiné například při přípravě investičních akcí.“
 
Do procesu tvorby adaptační strategie, kterou pro město zpracovalo konsorcium společností EKOTOXA s.r.o., a RADDIT consulting s.r.o., byli zapojeni i obyvatelé Vsetína, kteří měli možnost vyplnit pocitovou mapu města a anketu, a také využili nabídky zpracovatelů o zaslání připomínek. Do projektu se zapojily i místní firmy, spolky a veřejné instituce, jejichž představitelé absolvovali se zpracovateli tematické rozhovory. V jednotlivých etapách zpracování dokumentu proběhly také dvě veřejné besedy. 
 
„Celý projekt byl významnou měrou finančně podpořen prostřednictvím Norských fondů, které ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí zaplatily 90 % z celkové částky, která činila bezmála 785 tisíc korun,“ uzavřel místostarosta Bartoň.
 
Informativní brožura je dostupná v Turistickém informačním centru a také ve vestibulu budovy městského úřadu na Svárově.
 
Dokument naleznete  ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…