Vsetín opraví dalších dvanáct bytů

03.02.2020 13:13

Vsetínská radnice postupně rekonstruuje byty v domech zvláštního určení č. p. 1579 a 1580 Pod Žamboškou. V letošním roce počítá s opravou dvanácti jednotek, tedy stejného počtu jako loni.

Vsetín opraví dalších dvanáct bytů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zmíněné domy mají už více než 40 let a byty v nich až do roku 2018 neprošly zásadními úpravami. Tedy s výjimkou jediného z celkového počtu 64, který se dočkal rekonstrukce v roce 2014. Předloni se radní rozhodli situaci změnit a všechny byty postupně renovovat. „Systém je daný. Uvolněné byty projdou opravou a po dokončení se do nich nastěhují obyvatelé z těch v původním stavu, kam se stavební činnost přesunuje následně,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička. V roce 2018 přišly na řadu první čtyři bytové jednotky, z toho dvě o velikosti 1 + kk a stejný počet 2 + kk. V roce loňském to bylo dokonce dvanáct jednotek – deset 1 + kk a dvě 2 + kk.

„Letos čekají stavební úpravy osm bytů 1 + kk v domě číslo popisné 1580. První polovinu realizujeme v období únor až květen, druhou pak plánujeme od začátku července do konce října,“ přiblížil Růžička s tím, že náklady by měly dosáhnout hodnoty téměř 3,5 milionu korun bez DPH a město je bude hradit ze svého rozpočtu. „V sousedním domě číslo popisné 1579 chceme letos opravit tři byty 1 + kk a jeden 2 + kk. U bytů v tomto domě jsme ve fázi přípravy, konkrétní termín realizace a také výše nákladů tak budou známy až v průběhu letošního roku. Zdrojem financování bude opět rozpočet města,“ dodal starosta.

Zmíněné opravy v domech zvláštního určení Pod Žamboškou spočívající ve vybourání starého bytového jádra, podlah, původní kuchyňské linky, vany a WC. Následuje vyzdění nových příček, nanesení omítek a obkladů, montáž nových rozvodů vody, elektroinstalace a vzduchotechniky, položení podlah včetně krytin a také instalace nové kuchyňské linky, sprchového koutu či WC. „Obyvatelé rekonstruovaných bytů získají mnohem lepší komfort bydlení, přičemž dochází jen k mírnému zvýšení nájmu,“ uzavřel starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…