Vsetín opraví dalších dvanáct bytů

03.02.2020 13:13

Vsetínská radnice postupně rekonstruuje byty v domech zvláštního určení č. p. 1579 a 1580 Pod Žamboškou. V letošním roce počítá s opravou dvanácti jednotek, tedy stejného počtu jako loni.

Vsetín opraví dalších dvanáct bytů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zmíněné domy mají už více než 40 let a byty v nich až do roku 2018 neprošly zásadními úpravami. Tedy s výjimkou jediného z celkového počtu 64, který se dočkal rekonstrukce v roce 2014. Předloni se radní rozhodli situaci změnit a všechny byty postupně renovovat. „Systém je daný. Uvolněné byty projdou opravou a po dokončení se do nich nastěhují obyvatelé z těch v původním stavu, kam se stavební činnost přesunuje následně,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička. V roce 2018 přišly na řadu první čtyři bytové jednotky, z toho dvě o velikosti 1 + kk a stejný počet 2 + kk. V roce loňském to bylo dokonce dvanáct jednotek – deset 1 + kk a dvě 2 + kk.

„Letos čekají stavební úpravy osm bytů 1 + kk v domě číslo popisné 1580. První polovinu realizujeme v období únor až květen, druhou pak plánujeme od začátku července do konce října,“ přiblížil Růžička s tím, že náklady by měly dosáhnout hodnoty téměř 3,5 milionu korun bez DPH a město je bude hradit ze svého rozpočtu. „V sousedním domě číslo popisné 1579 chceme letos opravit tři byty 1 + kk a jeden 2 + kk. U bytů v tomto domě jsme ve fázi přípravy, konkrétní termín realizace a také výše nákladů tak budou známy až v průběhu letošního roku. Zdrojem financování bude opět rozpočet města,“ dodal starosta.

Zmíněné opravy v domech zvláštního určení Pod Žamboškou spočívající ve vybourání starého bytového jádra, podlah, původní kuchyňské linky, vany a WC. Následuje vyzdění nových příček, nanesení omítek a obkladů, montáž nových rozvodů vody, elektroinstalace a vzduchotechniky, položení podlah včetně krytin a také instalace nové kuchyňské linky, sprchového koutu či WC. „Obyvatelé rekonstruovaných bytů získají mnohem lepší komfort bydlení, přičemž dochází jen k mírnému zvýšení nájmu,“ uzavřel starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…