Vsetíňané se dočkali návratu městské tržnice u radnice

17.03.2018 16:56

Počátkem března vešel v platnost nový Tržní řád, který zásadně zvětšil plochu pro celoroční městskou tržnici Svárov, tedy plochu před městským úřadem. Ta je občany i trhovci zažitá, lidé si tam mohou koupit především ovoce a zeleninu.

Vsetíňané se dočkali návratu městské tržnice u radnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Správcem tržnice jsou Technické služby města Vsetína, p. o (TS). Provozní řád tržnice, podle něhož stojí pronájem jednoho stolu 50 korun na den, je k dispozici na vývěsce přímo na tržnici a na webových stránkách TS www.tsvs.cz. „Tržnice nebude v provozu v době farmářských trhů a jiných společensko-kulturních akcí pořádaných nebo povolených městem, jejichž termíny budou zveřejněny na vývěsce tržnice,“ upozornila místostarostka Simona Hlaváčová s tím, že zájemci o prodej na této tržnici mohou žádat podrobnější informace u správce tržnice na tel. č.: 739 540 835.

Další, přesně vymezené veřejné plochy v blízkosti městského úřadu, které již nespadají pod správu TS, zůstávají i nadále příležitostným tržištěm a lze zde uskutečňovat prodej odpovídajícího druhu zboží pouze v období Velikonoc, Vánoc a Památky zesnulých.

„Dále však platí, že pochůzkový prodej, vyjma prodeje předmětů v rámci konání veřejných sbírek, je v okolí budovy městského úřadu a na celém území města zakázán,“ dodává vedoucí odboru Obecního živnostenského úřadu Vsetín Daniela Lukyová. Pochůzkový prodej je možné uskutečňovat pouze u nákupních center.

Kontrolu dodržování zmíněného nařízení města je oprávněna provádět městská policie a živnostenský úřad. Porušení nařízení města je přestupkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…