Vysílání radničního televizního magazínu Brněnské oko skončilo. Prozatím

05.01.2012 16:20

Ve čtvrtek 5. ledna 2012 nebude poprvé po více než čtyřech letech odvysílán radniční televizní zpravodajsko-publicistický magazín Brněnské oko, který byli diváci zvyklí sledovat vždy ve čtvrtek od 17.40 hodin na TV Prima.

Vysílání radničního televizního magazínu Brněnské oko skončilo. Prozatím
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Důvodem je ukončení programu FTV Prima k datu 1. ledna 2012  a zahájení digitálního terestrického vysílání nového programu Prima family v multiplexu 2, který ale bude vysílán již bez regionálních vstupů televizních studií RTA, mezi něž patří také RTA Jižní Morava. Tato informace byla prostřednictvím médií zveřejněna v posledních prosincových dnech roku 2011.

Dne 20. 12. 2011 uzavřelo statutární město Brno smlouvu s RTA Jižní Morava s.r.o. „o výrobě a zajištění vysílání televizního zpravodajsko-publicistického pořadu Brněnské oko“ s dobou plnění od 1. 1. 2012 do 31. 12. 2014. V návaznosti na aktuální situaci a právní kroky RTA Jižní Morava s.r.o. Rada města Brna na své schůzi dne 4. ledna 2012 odsouhlasila odklad účinnosti smlouvy o jeden měsíc, tedy od 1. 2. 2012. Do té doby televizní magazín Brněnské oko diváci neuvidí, jak to bude s vysíláním pořadu od února 2012, není však zatím jasné. 

„Televizní magazín Brněnské oko si za léta svého vysílání získal již své pravidelné diváky. Nyní, za nově vzniklé situace, hledáme řešení, které by vedlo k zachování poskytovaného televizního informačního servisu. V případě, že již nebude možné pořad vysílat digitálně terestricky v multiplexu 2 tak jako dosud, bude zajištění plnohodnotné varianty  problematické,“ uvedl  primátor města Brna Roman Onderka.

Kromě radničního televizního magazínu Brněnské oko informuje Magistrát města Brna veřejnost prostřednictvím informačních novin Brněnský Metropolitan. Tento měsíčník vychází již od roku 2005 a přináší na dvanácti redakčních stranách aktuální informace ze všech oblastí života moravské metropole.

Informace nabízejí také webové stránky města Brna www.brno.cz  například v sekci Co se děje v Brně či Aktuality. Krátké reportáže ze života v metropoli mohou návštěvníci webových stránek nalézt také v rubrice Videoaktuality. Novinkou v oblasti informování brněnské veřejnosti je radniční rádiomagazín Brněnské echo, který je vysílán od 7. prosince 2011, a to každou středu v 16.40 hodin na Hitrádiu Magic Brno.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…