Vyškov: Lidé se do Pustiměře projdou i projedou po zpevněné cestě

15.10.2020 15:50

Práce na zpevnění polní cesty mezi Vyškovem a Pustiměří začaly. Město má v úmyslu postarat se o úsek od Pustiměřské ulice po hráz rybníka Marchanka, Pustiměřští pak navazují svým dílem od hráze směrem do obce. Povrch cesty odborníci navrhli zpevněním ze zhutněného, asfaltového recyklátu s provedením nástřiku a zadrcením. Hotovo má být v případě vyškovského úseku do konce října.

Vyškov: Lidé se do Pustiměře projdou i projedou po zpevněné cestě
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Radní na základě posouzení komise schválili nabídku společnosti EUROVIA CS, suma lehce přesahuje 800 tisíc korun včetně DPH. Zpevnění cesty začíná napojením na místní komunikaci ve vyškovské Pustiměřské ulici v místě autobusové točny a končí na hrázi rybníka v celé její délce. „Tam pokračuje úsekem, který má na starosti Pustiměř. V případě kolegů už je hotovo. Jak město, tak obec Pustiměř nesou náklady na realizaci vždy na svém úseku. Šířka je dva a půl metru, celková délka v našem případě pak 550 metrů. Myslíme rovněž na zesílení části určené na přejezd pro zemědělskou techniku,“ upřesnil místostarosta Vyškova Roman Celý.

Jinak je cesta určená výhradně pro chodce a cyklisty. „Spousta lidí samozřejmě pracuje v průmyslové zóně Sochorova. Cestu bude možné využívat ve všech ročních obdobích. Jde nám pochopitelně o bezpečné vedení pěší a cyklistické dopravy mezi městem a obcí Pustiměř. Samozřejmě poslouží i k rekreačním účelům,“ doplnil vyškovský starosta Karel Jurka. Pustiměřští mají na starosti zhruba o kilometr delší úsek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…