Vyškov: Zázemí dopravního hřiště půjde k zemi, za rok bude modernější

30.10.2018 12:15

V areálu probíhá v dopoledních hodinách dopravní výchova pro školáky, různé soutěže, v odpoledních akce pro veřejnost, v létě pak například příměstské tábory. A zatímco hřiště s dopravními značkami, světelnými signály a překážkami je v relativně dobrém stavu, zázemí Dětského dopravního hřiště ve Vyškově je na tom o poznání hůř.

Vyškov: Zázemí dopravního hřiště půjde k zemi, za rok bude modernější
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Právě proto objekt, ve kterém je učebna dopravní výchovy, kancelář a sociální zázemí, a který pochází už z roku 1978, půjde k zemi. Nahradí ho systém montovaných buněk včetně napojení na inženýrské sítě.

Dřevěná stavba totiž nemá žádnou tepelnou odolnost. „Oprava budovy by neměla smysl. Zázemí dopravního hřiště je problematické, podlaha je nerovná, do objektu zatékalo. Vykazuje i další nešvary. Výstavbou nového moderního zázemí pro dopravní hřiště zlepšíme podmínky pro výuku dopravní výchovy školáků, což je pro nás podstatné. Samozřejmě jsme chtěli, aby výuka mohla standardně probíhat i se začátkem školního roku, práce proto rozdělujeme na dvě etapy. Hlavní část zásahů, počínající demolicí, uděláme letos na podzim,“ potvrdil starosta Vyškova Karel Goldemund. Druhá etapa proběhne v průběhu příštího roku, a to rovněž tak, aby co nejméně zasahovala do provozu.

Půdorys zázemí zůstane víceméně stejný, jen se lehce posune. Objekt je sezonní, každoročně se zazimovával. Město v každé místnosti počítá s vytápěním elektrickými přímotopy s termostatem. Vlastníkem je právě město, provoz zajišťuje od roku 2009 Maják - středisko volného času Vyškov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …