Vysoké Mýto: Naučné stezky ve Vysokém Mýtě a okolí se zcela promění

11.03.2020 8:38

Ve Vysokém Mýtě a jeho okolí slouží naučné stezky občanům pro poučení a k oddechu již více než dvacet let. U jejich vzniku stála vysokomýtská organizace Českého svazu ochránců přírody, která iniciovala vznik čtyř naučných stezek.

Vysoké Mýto: Naučné stezky ve Vysokém Mýtě a okolí se zcela promění
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

Původní informační tabule na naučných stezkách jsou už zastaralé. Některé z nich jsou poškozené, některé dokonce chybí. Proto se město rozhodlo pro jejich kompletní modernizaci. "První stezku zpřístupníme na městském okruhu. Jako další připravíme přírodní okruh na Vinice. Třetí stezka povede po duchovním okruhu do Knířova a do Vraclavi," řekl starosta František Jiraský.

Naučné stezky nabídnou návštěvníkům i aktivní zapojení prostřednictvím mobilních telefonů. „Nové naučné stezky budou kompletně interaktivně propojeny s webovým rozhraním, to znamená, že důležité informace, které nebudou na konkrétních panelech zobrazeny, si mohou uživatelé přes QR kód rozkliknout v mobilním telefonu," vysvětluje architekt Jakub Chobotský.

Nejvíce je v současné době rozpracována stezka historickým centrem města a prstencem zeleně okolo hradebního opevnění. Na sedmi zastaveních přiblíží zájemcům historii města, památky a významné osobnosti. Její realizace by měla proběhnout v příštích měsících.

Reportáž o naučných stezkách naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…