Vysoké Mýto: Obnova památek s pomocí Programu regenerace

27.04.2021 6:32

Zastupitelstvo města schválilo rozdělení dotace z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na obnovu památek v historickém centru města.

Vysoké Mýto: Obnova památek s pomocí Programu regenerace
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

Od Ministerstva kultury z Programu regenerace město obdrží 1 510 tisíc korun, což je nejvyšší částka finančních prostředků přidělených na památkovou zónu. Letos k nim mimořádně přibude ještě finanční odměna 100 tisíc korun za první místo v kraji v soutěži Historické město roku 2020.

Dotace se rozdělí mezi tři památky. Jeden milion korun půjde na sanaci dřevomorky a obnovu krovu velké věže Pražské brány. Zbývající prostředky přispějí na obnovy památek ostatních vlastníků: 230 tisíc korun na výměnu oken v měšťanském domě č. p. 211 a 380 tisíc korun na restaurování nástěnných maleb ve východní části klenby presbytáře a konzervaci a údržbu dřevěného oltáře v kostele sv. Vavřince.

Kromě finančních prostředků z Programu regenerace město vlastníkům opravovaných objektů poskytne dotaci, která představuje 10 % z celkově uznatelných nákladů jako povinné spolufinancování města. Na výměnu oken v měšťanském domě č. p. 211 město přispěje částkou 80 tisíc korun a na restaurování nástěnných maleb ve východní části klenby presbytáře a konzervaci a údržbu dřevěného oltáře v kostele sv. Vavřince půjde z městského rozpočtu 53 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…