Výstaviště Praha otevírá na léto dětskou lanovou stezku, fitness a workout hřiště a chystá veřejné grily

28.06.2019 15:01

Výstaviště Praha zve návštěvníky na letní sezónu. Vedle atrakcí pro děti, vyžití pro sportovce a piknikových míst se otevřela letní zahrádka restaurace Pražan a nové bistro. Do spodní části areálu mohou nově Pražané projít přímo ze Stromovky. Kromě pokračujících prací na investičních akcích většího rozsahu se postupně dokončují menší praktické úpravy.

Výstaviště Praha otevírá na léto dětskou lanovou stezku, fitness a workout hřiště a chystá veřejné grily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Pokračujeme v přetváření Výstaviště na moderní společensko-kulturní areál s širokou nabídkou volnočasových a sportovních aktivit. Na léto jsme pro Pražany připravili hned několik novinek od lanové stezky uprostřed stromů přes fitness a workout hřiště až po nové bistro s občerstvením přímo u Stromovky. Celý červenec se také mohou Pražané zchladit v bazénu,“ popsal předseda představenstva společnosti Tomáš Hübl.

Dětskou lanovou stezku, fitness a workout hřiště a od poloviny července také piknikový prostor s veřejnými elektrickými grily najdou návštěvníci ve spodní části areálu Výstaviště. V nově upravené části se také otevřely opravené cesty a nový vstup ze Stromovky.

„Chci opravdu ocenit, že nové představenstvo dokázalo areál oživit už na letošní léto. Na Výstavišti si najdou své rodiny s dětmi, sportovci, senioři i přátelé, kteří jdou večer posedět. Přesně tak má moderní volnočasový areál vypadat. Pro osvěžení chystáme na Výstavišti také nová pítka, venkovní sprchy a vodní atrakce. Snažíme se zároveň šetřit pitnou vodou, proto zavlažujeme a pro napouštění jezírek využíváme dešťovou vodu z retenčních nádrží a vodu z nově opravených místních studen,” řekl náměstek primátora Pavel Vyhnánek, do jehož gesce Výstaviště Praha spadá.

Sportovci mohou vyrazit na moderní lezeckou (boulderovou) stěnu přímo u plaveckého bazénu a s dětmi do dětského cykloparku. Letní sportovní vyžití na Výstavišti doplní plavecký bazén, který se letos poprvé na prázdniny neuzavře. Návštěvníkům bude sloužit celý červenec a část srpna, kdy musí proběhnout údržba bazénu před novou sezonou.

Už na letošní letní sezónu se podařilo připravit k otevření letní zahrádku u restaurace Pražan, která přes léto nabízí kromě osvěžení a příjemného chládku pod stromy i bohatý kulturní program včetně letního kina, a po kompletní rekonstrukci se otevřelo také moderní bistro v italském stylu Artyčok u Maroldova panoramatu.

Intenzivní práce v areálu budou pokračovat dál. Už v polovině července přímo u dětského hřiště se otevře také nová kavárna a cukrárna a ještě pro podzimní sezónu bude připraven nový gastropavilon. Návštěvníci do něj budou moci vstupovat přímo ze Stromovky a v budoucnu si v něm zakoupit i maso, sýry a potřeby na grilování ve veřejném grilovišti. Během léta se také odtěží základy a různorodé pozůstatky již zbořených budov a opraví se cesty a chodníky včetně Bruselské cesty. Od září by pak měla začít restaurace Pražan vařit vlastní ležák Pražan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…