Z centra Jihlavy novou cestou do parku Heulos

04.07.2015 20:29

Od 1. července je otevřen nový průchod z centra Jihlavy do lesoparku Malý Heulos. Do parku a následně pak např. do největšího jihlavského sídliště Březinky, do zoo či do areálu letního kina se chodci dostanou z Hluboké ulice přes dosud nepřístupnou část parkánu, kde je vybudované nové osvětlené schodiště a dětské hřiště s lavičkami.

Z centra Jihlavy novou cestou do parku Heulos
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Nový průchod z Hluboké ulice bude otvírán ve stejném režimu jako další části parkánu, tedy v letním období cca od 5. hodiny ráno do 22. hodiny, v zimě pak do 19 hodin. V zimě v případě nepříznivého počasí, především při náledí, zůstávají parkány z bezpečnostních důvodů uzavřeny.

Zprůchodnění je jednou z částí projektu revitalizace městské památkové rezervace, který radnice dokončila v loňském roce, definitivní otevření průchodu musela radnice odkládat z technických důvodů. Další částí projektu byla úprava hradebního parkánu a jeho vybavení mobiliářem včetně herních a naučných prvků pro děti v úseku od kostela sv. Jakuba k Brněnské ulici. K projektu patří také rekonstrukce kaple Olivetská hora, opravena byla zeď a dvouramenné schodiště do lesoparku Heulos, na Masarykově náměstí vznikly dva osvětlené průhledy do podzemí. Projekt řešil i několik úseků dešťové kanalizace, veřejné osvětlení, přeložky optického kabelu a umístění stojanu na kola.

Projekt s názvem „Regenerace veřejných prostranství v MPR Jihlava – I. etapa“ získal podporu ROP Jihovýchod. Na základě výběrového řízení byla dodavatelem firma PSJ, a.s. s nejnižší nabídnutou cenou 6.326.073,- korun (bez DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…