Zábřeh: Další chodníky dostaly nový povrch

05.11.2019 6:32

Přes pět a půl milionů korun letos investovalo město Zábřeh do oprav a budování nových chodníků. Nejenže město navazuje na rozsáhlou investici kanalizace i dalších správců sítí, ale snaží se budováním nových chodníků zajistit bezpečný pohyb pěších.

Zábřeh: Další chodníky dostaly nový povrch
Foto: youtube.com
Popisek: Zábřeh na Moravě

K největším projektům patří budování chodníku v křižovatce ulic Sokolská a Sušilova. Nový chodník v takzvaných Koutech byl o šířce dvou metrů a délce 104 metrů proveden z betonové dlažby. „Občané neměli možnost přes tuto křižovatku bezpečně projít. Chodník navíc spojuje autobusovou za-stávku městské hromadné dopravy a příměstské dopravy,“ uvedl k dokončené investici starosta František John.

Celkové náklady převyšují 1,15 mil. korun, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o křížení dvou frekventovaných krajských komunikací, přispěl částkou přes 383 tis. korun Olomoucký kraj.

Nový chodník využívají také děti navštěvující základní školu na Školské ulici a Mateřskou školu Zahradní. Opraveny byly povrchy na ulicích Kosmonautů, Kozinova, Na Hejtmance, Nerudova a Stanislava Lolka. Částku 740 tis. korun si vyžádala rekonstrukce chodníku na ulici Československé armády a na 440 tis. korun vyšla přeložka stávajícího chodníku na Skaličce.

„Při plánování drobných oprav i větších rekonstrukcí vycházíme nejen z technického stavu chodníků, který každoročně ve spolupráci s Technickými službami Zábřeh zjišťujeme, ale také na základě oznámení správců inženýrských sítí. Ti nám zpravidla s dostatečným předstihem hlásí plánované investice a my tak můžeme jejich a naše opravy zkoordinovat,“ dodal John.

Aktuálně je před dokončením rozsáhlá oprava chodníku na ulici Leštinské, která navazuje na rekonstrukci plynovodu. Na nákladech v celkové výši 1,3 mil. korun se podílí firma GridServices, s. r. o, Brno. Investice města je v tomto případě 645 tis. korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…