Zábřeh: Sídliště Oborník čeká regenerace veřejného prostranství

11.10.2018 19:54

Město Zábřeh připravilo studii regenerace veřejného prostranství sídliště Oborník. Studie se snaží respektovat stávající prostory tak, aby byly v souladu s možnostmi daného veřejného prostoru sídliště a vyhovovaly potřebám občanů.

Zábřeh: Sídliště Oborník čeká regenerace veřejného prostranství
Foto: youtube.com
Popisek: Zábřeh na Moravě

Studie řeší především parkování a počítá s vybudováním 87 parkovacích stání. Nově je řešeno využití veřejného prostranství pro volnočasovou činnost (dětské hřiště pro děti 1 – 5 let, dále pro děti 5 – 10 let i pro mládež 10 – 25 let). Město neopomíná ani zeleň a nové kontejnerová stání. Součástí řešení je i rekonstrukce křižovatky Havlíčkova x Nemilská z důvodu zvýšení bezpečnosti chodců.

„Chceme, aby rekonstrukce odpovídala potřebám obyvatel a lokalitu zmodernizovala ve více směrech. Například řadu let dožité místo pro parkování slouží také pro potřeby nedalekého bazénu a obzvláště za deštivého počasí je zřejmé, že si rekonstrukci zaslouží, “ sdělil k chystané investici města starosta Zábřeha František John.

Proto, aby studie maximálně odpovídala potřebám obyvatel sídliště, vyzývá zábřežská radnice k zaslání podnětů, které je možné směřovat na e-mail obornik@muzabreh.cz nebo písemně na adresu město Zábřeh, Odbor rozvoje a územního plánování, Masarykovo náměstí 510/6, Zábřeh případně donést osobně na podatelny městského úřadu.

Občané dostanou možnost své připomínky a názory prezentovat i na veřejném projednání, které se uskuteční v pondělí  15. října 2018 od 17:30 hodin se srazem před vchodem panelového domu adresou Havlíčkova or. č. 37.

Všechny připomínky a názory budou zhodnoceny projektantem a v rámci možností zapracovány do studie. Následně by měly být zpracovány další stupně projektové dokumentace potřebné pro územní rozhodnutí a stavební povolení, na základě kterých by se po etapách revitalizace prováděla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.