Žatec: Bývalý Klášter kapucínů se začne opravovat letos na podzim

23.07.2021 20:06

Rekonstrukce kulturní památky bývalého Kláštera kapucínů, který se má proměnit v polyfunkční a robotické centrum, by měla začít nejpozději letos na podzim. Předpokládaná cena za všechny práce má být zhruba 80 milionů korun.

Žatec: Bývalý Klášter kapucínů se začne opravovat letos na podzim
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Zastupitelstvo města na své červnové schůzi schválilo financování celé rekonstrukce.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Město využije dvě dotace v celkové výši 23,7 milionu korun, z vlastních zdrojů přidá 15 milionů korun, které jsou určené především na spolufinancování dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Další peníze na rekonstrukci mají pokrýt jak částky z rozpočtu pro roky 2022 a 2023, tak v případě potřeby částečně i úvěr.

Po rozhodnutí o financování zbývá ještě vybrat firmu, která opravu kláštera zajistí. „Nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby, které se prodloužilo kvůli dodatečným dotazům. Obálky s nabídkami se otevírají 16. července, ale teoreticky se to může ještě posunout. Stavba začne ještě letos, počítáme, že by to mohlo být během září,“ uvedla vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Žatec Kateřina Mazánková.

Rekonstrukce skončí na podzim 2023. Klášter má poté sloužit jednak pro setkávání spolků a pořádání různých akcí, jednak jako robotické centrum, jež umožní i pokročilejší technické vzdělávání dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…