Žatec: Rozestavěný bytový dům slíbil teplický podnikatel dokončit

11.11.2020 15:03

Rozestavěný bytový dům v blízkosti žateckého TESCO se snad konečně dostaví. Práce na jeho dokončení začaly v říjnu po jednání žateckých radních s majitelem, jímž je teplický developer Jaroslav Třešňák.

Žatec: Rozestavěný bytový dům slíbil teplický podnikatel dokončit
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

„Jednali jsme s ním a slíbil, že alespoň tento dům dokončí. To je pro nás nejdůležitější, protože rozestavěný rozestavěný dům působil více než 10 let negativně na své okolí nejen svým vzhledem, ale také svojí rizikovostí, kterou každá nedokončená stavba s sebou přináší,“ vysvětlil místostarosta Žatce Radim Laibl.

O dokončení rozestavěného a nebezpečného domu usiluje město Žatec především kvůli bezpečnosti. Obnovit jednání s majitelem inicioval radní Petr Antoni. Jeho účast na jednání rady města pak dojednala starostka Zdeňka Hamousová. „O víkendu jsem s panem Třešňákem mluvila o pokračujících pracích. Říkal, že příští rok budeme stříhat pásku,“ prozradila Z. Hamousová (možný) termín dokončení domu.

Teplický developer původně plánoval v lokalitě postavit několik bytových domů, dokončený je ale jediný. Druhý zůstal rozestavěný, nyní by se měl dodělat. Na dalších se ani nezačalo pracovat, ovšem není jasné, zda se vůbec začne.

Pozastavení prací na stavbě bytových domů souvisí podle všeho s problémy s následným prodejem bytů. To za podnikatele nevyřeší město, developer ale může například jednat s firmami v okolí, například v průmyslové zóně Triangle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.