Zlín: J. A. Baťa 120 začíná výstavami a besedou Tehdy tu byla džungle

27.02.2018 14:30

První akce J. A. Baťa 120 ve Zlíně propojují oba životní póly Jana Antonína Bati, Česko a Brazílii.

Zlín: J. A. Baťa 120 začíná výstavami a besedou Tehdy tu byla džungle
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

V budově 13 b areálu Baťových závodů už návštěvníci mohou shlédnout výstavu Baťa – Zlín – Československo. Masarykova demokracie, Baťova prosperita. Výstavu připravila Nadace Tomáše Bati a je to jedna z aktivit, kterými NTB přispívá k letošním oslavám J. A. Baťa 120.

Výstava pojednává zejména o meziválečném období ve20. a30. letech minulého století v Československu.

V úterý 27. února v kavárně Továrna ve 13. budově areálu Baťových závodů proběhne beseda na téma „Tehdy tu byla džungle“. Návštěvníci také shlédnou film Brazilské stopy Jana Antonína Bati režisérky Dany Lipovské. Besedovat s přítomnými budou vnučka J. A. Bati Dolores Baťa z Brazílie, její dcera Roberta, historička Hana Kuslová a Zdeněk Mikel, generální sekretář konference. „Muzeum jihovýchodní Moravy připravilo výstavu „Tehdy tu byla džungle aneb Baťovská kolonizace v Brazílii“, která dosud byla k vidění jen v Brazílii. Návštěvníci ji mohou vidět od pátku 2. března,“ říká Hana Kuslová, kurátorka výstavy.

Projekt J. A. Baťa 120 vyvrcholí konferencí Budování baťovských továren a měst v Československu a ve světě. Sekce letectví bude 7. 3. dopoledne v Otrokovicích v hotelu Baťov, odpoledne 7.3. a8. 3. dopoledne pokračuje ve Zlíně v max32 v areálu Baťových závodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…