Zlín: Město podpořilo plaveckou výuku školáků

09.04.2019 17:58

Částkou 260 korun podpořila radnice každého žáka ze Zlína, který v prvním pololetí absolvoval plaveckou výuku v rámci tělesné výuky pro základní školy. Celkem šlo o 798 dětí.

Zlín: Město podpořilo plaveckou výuku školáků
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Výuku plavání vnímáme jako velmi potřebnou a důležitou sportovní aktivitu. Ministerstvo školství a tělovýchovy ale v současné době finančně dotuje pouze dopravu dětí na tyto lekce v bazénu, proto jsme se rozhodli výuku plavání pro děti ze Zlína podpořit,“ vysvětlila náměstkyně primátora Kateřina Francová, do jejíchž kompetencí patří školství. Dodala, že s podporou výuky plavání pro žáky základních škol radnice počítá i v následujících letech.

Výuku dětí zajišťuje Plavecká škola Zlín, která je příspěvkovou organizací města. Výuka probíhá v nedávno zrekonstruovaném pětadvacetimetrovém bazénu na ulici Hradská. Plavání má ve Zlíně velmi dlouhou a úspěšnou tradici. V současné době zde působí dva plavecké kluby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…