Zlín: Na Zálešné probíhá geodetické měření

05.07.2017 16:53

Zakreslit skutečný stav a hranice zaužívaných ploch u baťovských domků. Na takovém úkolu pracují zeměměřiči v terénu baťovské čtvrti Zálešná. Výsledky měření zpracované do digitální podoby poslouží městu při správě pozemků v jeho vlastnictví.

Zlín: Na Zálešné probíhá geodetické měření
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Informace a mapky pozemků, které doposud využíváme, jsou už bohužel zastaralé. Novou pasportizaci město využije jako podklad při mnoha jednáních do budoucna – ať už se jedná o  různé rekonstrukce, opravy kanalizační sítě či tvorbu regulačního plánu, o kterém se tady dlouho mluví,“ vysvětlil náměstek primátora Ondřej Běták.

Zároveň vyvrátil spekulace o nějakém skrytém záměru města, který na zaměřených pozemcích plánuje zrealizovat.

„I na zastupitelstvu jsem veřejně uvedl, že probíhá čistá pasportizace současného stavu. V tuto chvíli neexistuje žádná úvaha, a ani měření neprobíhá proto, že bychom někde chtěli něco stavět nebo bourat. Postupně se chystáme zaměřit pozemky ve vlastnictví statutárního města Zlína ve všech baťovských čtvrtích,“ prozradil  plány města Ondřej Běták.

Geodetické práce probíhají na pozemcích ve vlastnictví statutárního města Zlína v městské čtvrti Zálešná I–XII od prosince loňského roku. Graficky zpracované dílo v digitální podobě předá zhotovitel městu do konce srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…