Zlín: Po zimní přestávce opět vyjedou historická vozidla MHD

25.04.2019 14:47

Stalo se již tradicí, že každoročně ve dnech státních svátků 1. a 8. května vyjíždějí do ulic Zlína a Otrokovic historická vozidla MHD. Obyvatelé či návštěvníci Zlína se budou moci svézt historickým trolejbusem Škoda 9 Tr s vlečkou Jelcz, lidé v Otrokovicích zase budou mít šanci povozit se historickým autobusem Škoda 706 RTO.

Zlín: Po zimní přestávce opět vyjedou historická vozidla MHD
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Červený historický trolejbus Škoda 9 Tr bude jezdit ve středu 1. a 8. května 2019 v čase přibližně od 9 do 17 hodin na lince č. 8 mezi Baťovou nemocnicí a obratištěm Jižní Svahy-Kocanda. Přidaný spoj se zvláštním jízdním řádem bude jezdit jedenkrát za hodinu v časové poloze šest minut po pravidelném spoji linky č. 8. První odjezd z Kocandy v 9:38, poslední v 16:38 hodin.

Kdo má zájem svézt se současně i červeným historickým vlekem Jelcz, musí využít jízdu trolejbusu 9 Tr na lince 8 hned první ze dvou svátečních dnů, kdy budou historická vozidla nasazena, tedy středu 1. května. O týden později bude jezdit historický trolejbus už jen jako samostatný vůz, bez vleku.

Vlečka s průvodčím

V Otrokovicích bude jezdit ve středu 1. a 8. května na lince č. 55X modrý historický autobus Škoda 706 RTO. Historický vůz zde bude jezdit jednou za hodinu, zpravidla 10 minut po pravidelném spoji, a to po současné výlukové trase a s konečnou stanicí Společenský dům.

První odjezd od železniční stanice v Otrokovicích bude v 9:37, poslední v 16:37. Historický autobus nebude zajíždět do Kvítkovic ani na zastávky Senior a Moravní. Při jízdách historických vozidel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice bude pro cestující platit normální tarif. Ve vozidlech budou instalovány běžné označovače jízdenek. Ve vlečce cestujícím označí jízdenky průvodčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…