Zlín: Prostor za 1. segmentem prošel výraznou proměnou

16.10.2018 16:38

Veřejný prostor za 1. segmentem na Jižních Svazích prošel výraznou proměnou. Nyní se zde nachází pobytová plocha pro trávení volného času. Tato plocha není určena jen dětem, ale i dospělým a nabízí prvky pro řadu aktivit.

Zlín: Prostor za 1. segmentem prošel výraznou proměnou
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Najdete zde například hřiště s lezeckou stěnou, kolotočem, skákadly i trampolínou i vodní pítko. Na tuto plochu navazuje „ rozptylová zpevněná plocha“, sloužící pro pohyb na kole, tříkolce či odrážedle nebo může sloužit pro aktivity komunitní jako prostor pro setkávání. Plocha se veřejnosti oficiálně otevře již v pátek 19. října.

„V rekonstruovaném prostoru je také umístěn vodní prvek ve formě trysek stříkajících z povrchu plochy a šeptanda. Vodní prvek bude však vzhledem k podzimním měsícům již zazimován. Obyvatelé lokality se tak mohou těšit, že se naplno rozjede v květnu či červnu příštího roku,“ prozradila Zuzana Hegmonová, zahradní architektka Odboru městské zeleně zlínského magistrátu.

Součástí nového vzhledu prostoru jsou i vysazené trvalky, zbudované pěšiny či upravené parkování. V plánu je ještě vysazení vysokých solitérních platanů. Než stromy vzrostou, postará se o zastínění instalace atypických prvků, které připomínají deštníky.

„Prosíme obyvatele o respektování pokynů týkajících se provozu všech prvků na dětském hřišti a dodržování využívání herních aktivit do určených hodin. Také prosíme o respektování zákazu vstupu do budoucích travnatých ploch, jež jsou nově osety a jež potřebují čas min. tři až čtyři týdny ke vzejití kvalitního trávníku. Tato celá „zelená“ plocha bude z tohoto důvodu ohrazena po nezbytnou dobu oplocením,“ doplnila zahradní architektka zlínského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…