Zlín: Rekonstrukce Benešova nábřeží a Podvesné VI bude zahájena už zítra

13.09.2021 19:31 | Tisková zpráva

Významnou investiční akci zahájí ve třetím zářijovém týdnu město Zlín. Je připravena rekonstrukce vozovek i chodníků na Benešově nábřeží a v ulici Podvesná VI. Stavební práce budou zahájeny v úterý 14. 9. 2021.

Zlín: Rekonstrukce Benešova nábřeží a Podvesné VI bude zahájena už zítra
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Na Benešově nábřeží bude v září a v říjnu povolen pouze jednosměrný provoz vozidel v jednom jízdním pruhu, a to ve směru od křižovatky s ulicí Podvesná VI po křižovatku s ulicí Dlouhá. V opačném směru budou automobily používat objízdnou trasu přes Kvítkovou ulici.

Na Podvesné VI se bude pracovat až do konce listopadu, ale na komunikaci budou mít silničáři jen pracovní místa a provoz vozidel zůstane zachován v obou směrech. Chodci budou mít na Podvesné VI k dispozici chodník střídavě jen po jedné straně vozovky. V obou rekonstruovaných úsecích se počítá též s krátkými víkendovými úplnými uzavírkami pro pokládku nových živičných koberců. Dočasná omezení se budou týkat rovněž vjezdů na parkovací místa podél obou ulic.

„Benešovo nábřeží a ulice Podvesná VI jsou důležité a hojně využívané místní komunikace, po kterých denně projíždějí také autobusy MHD. Naposledy se rekonstruovaly někdy v minulém století. Jejich životnost již skončila. Motoristé, kteří tyto trasy využívají, i obyvatelé okolní zástavby si zaslouží jejich obnovu,“ sdělil Michal Čížek.

Důležité termíny uzavírek mohou být upraveny v závislosti na postupu prací a na počasí. Informování obyvatel o úplných uzavírkách zajistí formou letáků zhotovitel stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…