Zlín: Řidiči, pozor! V centru Zlína je nové dopravní značení

23.01.2023 10:06 | Tisková zpráva

Na nové dopravní značení v centru Zlína upozorňuje městský odbor dopravy. Koncem roku 2022 došlo k osazení svislého dopravního značení „zákaz odbočení“ s dodatkovou tabulkou „od 6:00 do 18:00 hod“ v křižovatce ul. Vavrečkova (směrem z areálu SVIT) a ul. Gahurova.

Zlín: Řidiči, pozor! V centru Zlína je nové dopravní značení
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

V tomto dopravním uzlu docházelo k tvorbě kolon, kdy řidiči, kteří chtěli odbočit vpravo k třídě T. Bati, byli omezováni řidiči, kteří ve stejnou dobu chtěli odbočit vlevo směrem k Čepkovu. V návaznosti na frekvenci dopravy trvalo odbočení tímto směrem mnohem déle, než pravé odbočení a navíc vznikaly nebezpečné situace.  Křižovatce, kterou dlouhodobě trápily dopravní zácpy, má zákaz odbočení odlehčit a zajistit plynulejší průjezd vozidel.

„K úpravě dopravního značení jsme přistoupili kvůli k trvalému nárůstu dopravy v bývalém továrním areálu. Tomuto kroku předcházelo vybudování nové okružní křižovatky Vodní x Bartošova, která by při průjezdu kolem autobusového nádraží měla kapacitně zajistit bezpečnější a plynulejší výjezd směrem na Jižní Svahy,“ vysvětlil náměstek primátora města Zlína pro oblast dopravy, Michal Čížek.

Omezení pro odbočení vlevo od továrního areálu bylo stanoveno v době nejexponovanější, tedy od 6 do 18 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…