Zlín: Ulice Česká. Práce jdou po etapách

29.09.2018 12:45

Ulice Česká na Jižních Svazích prochází zásadní proměnou. V rámci aktuálně prováděných prací je zde pokládán nový asfaltový povrch, probíhají opravy chodníků i parkovacích míst, jejichž počet bude navýšen.

Zlín: Ulice Česká. Práce jdou po etapách
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Práce probíhají po etapách, tak, aby byl zaručen výjezd a příjezd občanů auty. Spodní část je již prakticky hotová, nyní probíhají stavební práce na střední části, kde se pokládají silniční obruby a budou chystat konstrukce vozovky,“ popsal právě prováděné práce radní Josef Novák, do jehož kompetencí patří doprava.

Na chodnících a parkovacích stáních se objeví zámková dlažba. Součástí změn bude i instalace nového veřejného osvětlení a mobiliáře. „Díky stavebním úpravám bude umožněn příjezd vozů hasičů a zdravotníků. V současné době jsou jejich zásahy kvůli stísněnosti prostředí velmi komplikované,“ upozornil Josef Novák.

Majitelé vozidel z dané lokality mají k dispozici provizorní parkoviště. Na celkové ploše 1 900 metrů čtverečníchvzniklo 68 stání. Zajímavostí je, že kvůli vybudování provizorního parkoviště bylo přemístěno 2 000 metrů krychlovýchzeminy a použito 327 betonových panelů. „Tohle parkoviště se rozhodně osvědčilo,“ konstatoval po reakcích veřejnosti primátor Miroslav Adámek.

Náklady na modernizaci ulice Česká přesáhnou částku 50 milionů korun. V další etapě bude v podobném rozsahu opravena také ulice Moravská a následně i ulice Slezská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…