Zlín: Ulice Česká. Práce jdou po etapách

29.09.2018 12:45

Ulice Česká na Jižních Svazích prochází zásadní proměnou. V rámci aktuálně prováděných prací je zde pokládán nový asfaltový povrch, probíhají opravy chodníků i parkovacích míst, jejichž počet bude navýšen.

Zlín: Ulice Česká. Práce jdou po etapách
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Práce probíhají po etapách, tak, aby byl zaručen výjezd a příjezd občanů auty. Spodní část je již prakticky hotová, nyní probíhají stavební práce na střední části, kde se pokládají silniční obruby a budou chystat konstrukce vozovky,“ popsal právě prováděné práce radní Josef Novák, do jehož kompetencí patří doprava.

Na chodnících a parkovacích stáních se objeví zámková dlažba. Součástí změn bude i instalace nového veřejného osvětlení a mobiliáře. „Díky stavebním úpravám bude umožněn příjezd vozů hasičů a zdravotníků. V současné době jsou jejich zásahy kvůli stísněnosti prostředí velmi komplikované,“ upozornil Josef Novák.

Majitelé vozidel z dané lokality mají k dispozici provizorní parkoviště. Na celkové ploše 1 900 metrů čtverečníchvzniklo 68 stání. Zajímavostí je, že kvůli vybudování provizorního parkoviště bylo přemístěno 2 000 metrů krychlovýchzeminy a použito 327 betonových panelů. „Tohle parkoviště se rozhodně osvědčilo,“ konstatoval po reakcích veřejnosti primátor Miroslav Adámek.

Náklady na modernizaci ulice Česká přesáhnou částku 50 milionů korun. V další etapě bude v podobném rozsahu opravena také ulice Moravská a následně i ulice Slezská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …