Zlín: Ve městě přibyly další nádoby na kovové odpady

06.03.2019 15:30

V minulých měsících přibylo na územní města Zlína dalších 14 nádob pro třídění kovových obalů a drobných hliníkových a železných odpadů. Celkem je tedy ve Zlíně rozmístěno již 29 nádob.

Zlín: Ve městě přibyly další nádoby na kovové odpady
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„V roce 2018 občané vytřídili celkem 6,06 tuny tohoto materiálu do patnácti šedých nádob. S vývozem jedenkrát měsíčně ale docházelo na některých stanovištích k přeplňování, proto došlo na nejvytíženějších stanovištích k výměně za nádoby o větším objemu. Tyto nádoby nám poskytla společnost EKO-KOM,“ prozradila Vladimíra Pavlovová, vedoucí Odboru životního prostředí a zemědělství.

Do nádob vhazujete železné a hliníkové nádoby (plechovky, konzervy, alobalové obaly a tácky) bez zbytků potravin, drobné kovové předměty (nádobí, krabičky, dráty). Předměty, které se nevejdou do nádoby (sušáky na prádlo a velké hrnce) nebo celé vytříděné pytle s kokovými obaly neodkládejte vedle nádob. Patří do sběrného dvora nebo výkupny.

„Také kovové obaly od chemie a barev, tlakové nádoby odevzdávejte ve sběrných dvorech. Jedná se o nebezpečný odpad. V budoucnu budeme podle prostorových možností umisťovat další nádoby na místa dle návrhů občanů z uplynulého období,“ doplnila vedoucí Odboru.

Mapu s umístěním všech nádob naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…