Zlín: Velvyslanec USA hovořil o vztazích, stojících na třech nohách

05.09.2018 20:38

Vztahy mezi zeměmi musí stát na třech nohách – i to prohlásil při dnešní návštěvě radnice J.E. Stephen B. King, velvyslanec USA v České republice. A hned je také svým hostitelům, primátorovi Miroslavu Adámkovi a jeho náměstkyni Kateřině Francové, popsal.

Zlín: Velvyslanec USA hovořil o vztazích, stojících na třech nohách
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„První nohou je přátelství a velmi mě těší, že to mezi Spojenými státy americkými a vaší zemí trvá už sto let. Druhou je obrana přátel, v tomto směru bych zmínil naši spolupráci v rámci NATO. Třetí je ekonomická prosperita a protože pocházím ze sféry byznysu, tak jí chci osobně pomoci,“ sdělil J.E. Stephen B. King.

Z návštěvy Zlína získal velvyslanec pocit, že se městu daří. „Cítím zde silný podnikatelský duch. Už vícekrát jsem navštívil Brno a vždy jsem obdivoval, jak šikovní lidé tam jsou. Vy v tomto směru nijak nezaostáváte,“ konstatoval. „Když jsem si nedávno srovnával fotky z roku 1989 a ty pozdější, musím s radostí konstatovat, že Zlín jde dopředu. Je to zásluha všech, kteří k tomuto pokroku za těch téměř třicet let přispěli,“ reagoval Miroslav Adámek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.