Zlín: Venkovní posilovna. Najdete ji na Padělkách

03.08.2016 19:48

Cvičební prvky pro protahování, posilování i kondici, pro začátečníky i profíky. Na hřišti číslo 122 na Vysoké Mezi vznikla nová venkovní posilovna. Veřejnosti je v hlavní sezonu přístupná denně do 21 hodin, vstup je zdarma.

Zlín: Venkovní posilovna. Najdete ji na Padělkách
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Venkovní posilovna vznikla díky spolupráci města se společností RACIO. „Ta instalovala posilovací prvky, my jsme vybudovali dopadové plochy,“ upřesnila Michaela Trnavská z Odboru městské zeleně magistrátu, pod který správa hřišť ve Zlíně patří.

Na hřišti jsou umístěny pokyny pro správné cvičení. Jednotlivé prvky a lavice jsou sestavené tak, aby se na nich daly dělat i ty nejjednodušší protahovací cviky, ale také aby na nich bylo možné provádět i náročná posilovací cvičení.

Venkovní posilovna je umístěná nedaleko cyklostezky. „Sportovci tak mohou zařadit cvičení do své běžné rutiny, například protáhnout své tělo po běžeckém tréninku nebo jej využít k samostatnému posilování. Každý zde najde náčiní různých obtížnosti, aby je mohl zařadit do svého tréninku,“ sdělila Michaela Klisáková, produktová manažerka společnosti RACIO.

Společnost RACIO se podílí na stavbách venkovních posiloven i v jiných městech. A to proto, že pomáhá propagovat zdravý životní styl jako celek. „Ke zdravé stravě patří i pohyb,“ vysvětlila Michaela Klisáková.

Novou venkovní posilovnu na Padělkách IX čeká ještě slavnostní zahájení provozu, ke kterému dojde ve středu 10. srpna v 17 hodin. Součástí programu bude komentovaná exhibice workoutové skupiny Be a Beast s následným workshopem pro veřejnost.

Na Padělkách vznikla už druhá venkovní posilovna. První je umístěná na Jižních Svazích v Centrálním parku. „Do budoucna plánujeme další výstavbu sportovních hřišť a instalace workoutových sestav i v dalších částech města,“ ujistil náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…