Zlín: Voda vyplavila i hasiče. O úklid města se postarají Technické služby

01.08.2016 16:44

Boněcko, Příluky či Lužkovice. Právě v těchto částech Zlína napáchal nedělní odpolední a večerní liják největší potíže. Prudký přívalový déšť splavil do těchto oblastí mnoho kamení, hlíny i nepořádku z okolí a tak na místo kromě hasičů či strážníků následně vyrazili i pracovníci Technických služeb.

Zlín: Voda vyplavila i hasiče. O úklid města se postarají Technické služby
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Silný déšť, který zasáhl v neděli odpoledne a večer Zlín, způsobil řadu škod, které nyní pomáháme odstranit. S kolegy z krizového štábu jsme vývoj situace po celou dobu monitorovali a to i v terénu,“ konstatoval primátor Zlína Miroslav Adámek a doplnil:

„Obracely se na nás i okolní obce, které zjišťovaly, zda jim případně můžeme pomoci, například pytli na písek. Pomoci jsme byli připraveni. Na tyto situace se budeme muset připravovat. Klima se mění a přívalové deště jsou čím dál častější,“ je přesvědčený primátor města. Ten také požádal Technické služby o provedení úklidu.

„Nejvíce splaveného nepořádku bylo v Lužkovicích, Příluku či Boněcku. Kromě ručního úklidu jsme do řady míst poslali i zametací vozy,“ uvedl Jakub Černoch, ředitel Technických služeb Zlín.  Zametací vozy tak během pondělí čistily například ulice Podvesná, Pasecká či Peroutkovo a Havlíčkovo nábřeží.

„S úklidem budeme pokračovat. Postupně se zaměříme i na drobné požadavky občanů jako jsou propadlé chodníky, ucpané vpusti a podobně,“ doplnil Jakub Černoch. Přívalový déšť v neděli kuriózně potrápil i samotné hasiče, kterým voda zatopila garáže v centrální zlínskou stanici.

„V době, kdy se část hasičů brodila ke svým vozidlům, která byla vyslána na místa zásahů, jejich kolegové instalovali čerpadla a hadice, aby dostali vodu z garáží co nejrychleji pryč. Po odčerpání vody ze zaplavených stání techniky přišly na řadu lopaty a smetáky,“ popsal potíže Libor Netopil, mluvčí hasičů Zlínského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…