Tvářemi zlínského festivalu budou šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nebo jeden z nejlepších českých šéfů současnosti Jan Punčochář z pražského Grand Cru Restaurant & Bar. Svoje umění zde ale předvedou i kuchařské regionální špičky. Na pódiu, kde pořadatelé plánují po oba dva dny celodenní program, se představí třeba papričková ohnivá show, procházka světem whiskey či kávy, porcování velké ryby nebo cooking show s hmyzem.
Ve stáncích mohou návštěvníci ochutnávat vyzrálá hovězí masa, ústřice, speciality ze zvěřiny, šneky, sýry, sushi, lanýže, husí a kachní delikatesy, vegetariánská jídla, sladkosti z nejlepších cukráren, zmrzliny, různé druhy piv, vín, destilátů, káv a čajů. „Pestrou a bohatou samostatnou sekci připravujeme pro regionální produkty – sýry, uzeniny, cukrářské výrobky či piva z minipivovarů,“ vyjmenovává jeden z organizátorů PavelVysloužil. Příležitost prezentovat se dostane například i zlínská univerzitní menza, jejíž olomoucká „kolegyně“ slavila se svým menu mezi návštěvníky dvou ročníků v Olomouci velký úspěch.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV