Zlín je nejlepším Městem pro byznys Zlínského kraje

20.03.2018 17:30

Vynikající kombinací přívětivého přístupu veřejné správy k podnikatelům a celkově kvalitními podmínkami pro podnikání si město Zlín vybojovalo vítězství ve výzkumu Město pro byznys 2017 Zlínského kraje.

Zlín je nejlepším Městem pro byznys Zlínského kraje
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Ocenění si velmi vážím, protože je to vnější pohled na situaci v našem městě. Těší nás o to více, že navazuje na druhé a třetí místo z předchozích let. Město si zakládá na tom, že je k podnikatelům vstřícné. Podnikatelé mají u nás na radnici otevřené dveře. Snažíme se jejich podnikání vyjít co nejvíc vstříc, protože na přístupu samosprávy hodně záleží,“ prohlásil primátor Miroslav Adámek.

Podle organizátorů výzkumu je vítězství Zlína zasloužené. „V podnikatelském prostředí boduje zejména nejvyšším podílem firem v kraji, druhým nejvyšším podílem podnikatelů, vysokým podílem malých a středních firem a také index stáří je na nejnižší hodnotě v celém regionu. V oblasti pracovního trhu může Zlín nabídnout vysoký počet studentů a také pozitivní přírůstek obyvatel. V přístupu veřejné správy si město vede skvěle v podílu výdajů na veřejnou dopravu a také podíl kapitálových výdajů na běžných příjmech obce je na vysoké úrovni. Velmi dobrých výsledků dosáhlo město kvalitním obsahem webových stránek směrem k podnikatelům,“  konstatoval Petr Lutonský zanalytické agentury Datank. (dvo, pl)

Ve srovnávacím výzkumu, který zpracovává analytická agentura Datank, se ve Zlínském kraji na druhé a třetí příčce umístily Holešov a Otrokovice. Výzkum hodnotí všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice a také 22 městských částí Hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…