Znojmo: Do škol a školek se s prázdninami nastěhují řemeslníci

28.06.2017 13:12

Sotva opustí budovy znojemských základních škol poslední žáci, aby si užili dvouměsíční prázdninové volno, nastoupí na jejich místo ve většině školních budov řemeslníci. Dětské hlasy ve třídách a na chodbách vystřídá pracovní ruch. Podobné to bude i ve znojemských školkách.

Znojmo: Do škol a školek se s prázdninami nastěhují řemeslníci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„V uplynulých pěti letech jsme do oprav a vybavení škol a školek investovali desítky milionů korun s cílem zpříjemnit dětem i pedagogům prostředí našich školských budov. Opravili jsme střechy, fasády, okna, kuchyně i sociální zařízení. Teď již ve většině případů zbývá udělat poslední krok. To znamená zmodernizovat vybavení samotných učeben. K tomu bychom rádi získali dotace z Evropské unie. Na tyto dotace mohou již školy dosáhnout samy a my jsme si v rozpočtu vyčlenili dostatečný prostor, abychom úsilí škol podpořili a školy mohly evropské dotace kofinancovat, což je pochopitelně podmínkou pro získání dotací. Na spolufinancování těchto projektů jsme vyčlenili celkem 1 107 000 korun,“ zdůrazňuje místostarosta Jan Grois. Díky projektům by se měly modernizovat učebny pro výuku chemie, fyzicky, přírodních věd či jazyků.

Přesto se, nad rámec spolufinancování projektů, do oprav a vybavení ve školách a školkách i letos investuje nemalá částka, a to celkem 8,5 milionů korun. Větší část, 5,8 milionů korun, putuje do základních škol. Do mateřských škol jde téměř 2,7 milionů korun.

Opravy a investice, které ve znojemských základních a mateřských školách proběhnou v příštích týdnech, jsou seřazeny v následující tabulce níže.

I přes probíhající opravy zajistí mateřské školy, jako každoročně, prázdninový provoz. Rodiče dětí byli předem informováni jednotlivými mateřskými školami. Kompletní přehled prázdninového provozu je k dispozici na webových stránkách www.znojmocity.cz pod Odborem školství, kultury a památkové péče.

MŠ Holandská

Oprava chodníků v areálu, 1. etapa celkové revitalizace odloučeného pracoviště Loucká (úpravy suterénu)

MŠ Pražská

Oprava chodníků v areálu – 3. etapa

MŠ nám. Republiky

Oprava podlah, výmalby

MŠ Dělnická

Oprava podlah (odloučené pracoviště Gránická), výmalba kuchyně, pořízení herních prvků, pořízení průmyslového mandlu

MŠ nám. Armády

Dovybavení školní kuchyně

MŠ JUDr. Mareše

Úprava dětského hřiště

 

ZŠ JUDr. Mareše

Výměna osvětlení a oprava elektroinstalace – poslední etapa, zpracování projektové dokumentace na celkovou rekonstrukci sportovního areálu, nový chodník v areálu, výmalba prostor, nákup konvektomatu a myčky do školní kuchyně

ZŠ Mládeže

Výměna oken – 2. etapa, výmalba, průmyslový výtah, zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci podkrovních prostor

ZŠ Pražská

Oprava školní jídelny a pořízení nového nábytku do ní

ZŠ Prokopa Diviše, Přímětice

Výměna osvětlení

ZŠ Václavské nám.

Výmalba prostor, oprava chodeb

ZŠ nám. Republiky

Výmalba prostor, nákup myčky na nádobí

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…