Znojmo: Expozice pivovarnictví má nové zázemí. Znovu otevře na jaře

08.01.2019 19:54

Od října loňského roku probíhala rekonstrukce dalších prostor v budově varny v areálu bývalého pivovaru ve Znojmě, kde je nyní k vidění Expozice pivovarnictví. Díky stavebním úpravám čeká tento rok Expozici celoroční provoz. Město do rekonstrukce investovalo více než 1 350 000 korun.

Znojmo: Expozice pivovarnictví má nové zázemí. Znovu otevře na jaře
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Důležité pro zavedení celoročního provozu bylo zejména zavedení nového systému topení pro udržení stálé teploty. Ten zajistí, že exponáty trpící vlhkem nebudou muset mimo sezónu do depozitáře. Dále je zde nová místnost s pokladnou (dříve se vstupné kupovalo v TIC na ulici Hradní) a rovněž zázemí pro průvodce včetně sociálního zařízení.

„Prostory, ve kterých probíhala rekonstrukce byly ve stavu, kdy se muselo dělat vše takzvaně od podlahy. Firma musela zajistit nové rozvody, vzduchotechniku, odpady aj. Při samotných pracích se objevovaly skutečnosti, které nebyly v žádných původních plánech. I tak se vše stihlo a věřím, že bude Expozice nyní lákat místní i turisty po celý rok,“ říká Jakub Malačka, místostarosta Znojma odpovědný za investice města. Stavební úpravy probíhaly pod dohledem památkové péče tak, aby byl zachován historický ráz budovy.

Nyní čeká Expozice pivovarnictví na dodání nábytku a její znovu otevření je v plánu začátkem jara. Návštěvníci budou moci opět zhlédnout například káď na výrobu kvasu, ve které jsou umístěny obrazovky s videosekvencemi, technologické původní zařízení z roku 1930 a další zajímavosti z tradice výroby piva ve Znojmě. Prohlídky nejsou určeny jen pro dospělé, svůj koutek si zde najdou i děti. Ty se můžou těšit na úkoly s pivní kvasinkou. Více informací na www.expozicepivovarnictvi.cz.

V letošním roce se areál pivovaru dočká dalšího zkrášlení. Společnost Vinotrh s.r.o. tu začne budovat degustační galerii vín a kavárnu s vinárnou, město se pustí do zádlažby ulice Hradní, kam vloni uložilo nové inženýrské sítě.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…