Znojmo: Festival dokumentů o lidských právech Jeden svět uvede letos 128 filmů

02.03.2018 10:01

Letošní 20. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět uvede 128 filmů. Vybízí k aktualizaci systému. Festival se posedmé uskuteční i ve Znojmě.

Znojmo: Festival dokumentů o lidských právech Jeden svět uvede letos 128 filmů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Stále větší část životů se odehrává ve virtuálním světě, rozmach sociálních sítí a s nimi spojené dezinformace a mediální manipulace jsou jedním z největších problémů současnosti. Je třeba rozlišovat, co je pravda a co není, mít názor. Nejen počítačové systémy potřebují čas na to, aby zpracovaly všechny potřebné informace. Jeden svět nabídne pohled na problematiku lidských práv z mnoha různých, často nečekaných úhlů pohledu a přiveze filmy z 52 zemí světa.

Sedmý Jeden svět ve Znojmě nabídne veřejnosti od 20. do 23. března osm snímků. Festival slavnostně zahájí český snímek Švéd v žigulíku režiséra Petra Horkého. Diváky ve vestibulu Kina Svět přivítá v úterý 20. března ochutnávka vín VOC Znojmo, vegetariánský catering znojemského bistra Chez Martine a hudba písničkáře Dana Vertígo. Většinu festivalových dokumentů doprovodí debata s hostem. Program projekcí pro veřejnost najdete níže.

Projekcím pro veřejnost předcházejí od 15. do 20. března dopolední projekce pro publikum ze základních a středních škol. Pro žáky ve věku od 8 do 14 let je připravena série krátkých filmů, pro starší a studenty pak vybrané středometrážní snímky. Po filmech následují debaty, kde se mladí diváci dozvědí více o tématu filmu a mají možnost vyjádřit svůj názor.

„V letošním roce přišel festival s aktuálním tématem, o které se mladí lidé zajímají. O tom svědčí enormní zájem od studentů, díky němuž uvažujeme o navýšení počtu dnů školních projekcí,“ doplňuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Informace o festivalu najdete ZDE a ZDE, aktuální novinky ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…